Gala 2009

DUTCH COUNTRY MUSIC AWARDS GALA 2009
Vier deze speciale 25e editie met ons mee!

Flyer DCMA Gala 2009Countrymuziek heeft in Nederland altijd een grote schare fans gekend.
Country kenmerkt zich door teksten die uit het leven zijn gegrepen, gecombineerd met een toegankelijke melodie en ritme. Van prachtige akoestische ballads en meerstemmige zang tot stevige country-rock. Dit brede spectrum heeft de countrymuziek een plaats gegeven in het muzikaal geheugen van vrijwel iedereen, jong en oud.

Het waren in Nederland niet alleen de Amerikaanse artiesten die hebben bijgedragen aan de popularisering van deze muziek, maar tevens de radiomakers en artiesten van eigen bodem.

In 1984 werd, op initiatief van Willem Tijssen, voor de eerste maal in Nederland een country poll-gala georganiseerd door Country Gazette. Daar werden voor het eerst awards uitgereikt aan Nederlandse country-artiesten. Door de jaren heen is dit uitgegroeid tot een groots evenement, wat eigenlijk te mooi is om te missen.

Op zondagmiddag 13 september, van 15.00 tot 19.00 uur, wordt voor de 25e keer het Dutch Country Music Awards Gala gehouden in theater de Lievekamp te Oss.
Op deze feestelijke jubileum-editie zullen wederom veel Nederlandse country-artiesten voor u optreden. Tussen de acts door zullen de door het Nederlands publiek gekozen winnaars van de DCMA Awards 2009 bekend worden gemaakt.

In het licht van 25 jaar Nederlandse Country zal het thema van het gala zijn “Dutch Treasures”. Dit is zeker van toepassing op de kwaliteit van de artiesten zowel uit het verleden als het heden, maar eveneens op het feit dat elke act op die avond enkele country-nummers van eigen hand of Nederlandse bodem zal brengen.

Voor u een uitgelezen kans om getuige te zijn van een afwisselend live programma, varierend van country tot singer-songwriter en bluegrass.
Het definitieve programma moet nog worden vastgesteld, maar er is reeds medewerking toegezegd door: Cash on Delivery, Change of Key, Dick van Altena & Hilde Vos, Dolly I beg your pardon, Eddy Gee, Gijs Lemmen, Music Road Pilots, Savannah, Ted & Helen en W. Ox. Verdere muzikale verrassingen zijn niet uitgesloten!

De presentatie zal in de vertrouwde handen zijn van Wim Pols.

Kaarten a Euro 20,- zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Lievekamp en bij de DCMA, maar natuurlijk hebben de leden van de DCMA 10% korting, uitsluitend als de kaarten via de DCMA worden besteld. Voor reserveren en informatie klik hier.