Gala 2010

DCMA Gala 2010

Programma 26e DCMA Dutch Country Music Awards Gala bekend!

Flyer DCMA Gala 2010Beste DCMA leden,
Op zondagmiddag 12 september a.s. zullen wederom de DCMA awards uitgereikt worden in een wervelende gala show. Het thema van het gala dit jaar is “home sweet home”.

Inmiddels is ook het programma bekend van de artiesten die tijdens dit gala zullen optreden. Het wordt een mooie mix van oude favorieten en nieuwe gezichten. Zoals gebruikelijk komen de verschillende stijlen weer aan bod, zodat iedere country fan zijn hart op kan. Ook is weer een aantal leuke ‘combi’s’ bedacht waarbij de verschillende artiesten worden ‘gekoppeld’ met een gastoptreden van een andere artiest. De volgende artiesten zullen optreden:

* De DCMA is zeer ingenomen met de medewerking van Danny Vera. Danny is momenteel een van de spraakmakende artiesten uit het country- en americana segment die ook is doorgedrongen tot de populaire media. Denk daarbij aan zijn veelvuldige airplay op onder meer radio3 en zijn huidige rol als ‘huisband’ in het WK sportprogramma VI Oranje op RTL 7. Onze aller bekende Wim van de Vliert (Cash on Delivery) maakt deel uit van Danny’s band, en zal nu ook als ‘gastzanger’ enige nummers meezingen.

*  Voor het eerst zal Sound of Silence haar opwachting maken. Deze nieuwe akoestische formatie met top ace muzikanten uit de stal van Desperado Music Productions (waaronder violist John Permenter) heeft een theaterproductie voorbereid die binnenkort in diverse theaters te zien zal zijn. Ook hier zal Wim van Vliert een gastoptreden verzorgen.

* Onze bluegrass fans kunnen hun hart ophalen met Heartstrings (van ‘Babe in the Grass’ Elly Beurskens en Bruno van Hoek), waarmee Except 2 bassiste en zangeres Mireille Schinkelshoek een gastoptreden zal verzorgen.
ü  Verder kunnen we rekenen op The Fast Lane. Dit is een nieuwe formatie van voormalige leden van Major Dundee (een aantal jaar geleden verkozen tot Country Band of the Millennium). Veelvuldig DCMA award winnaar (en voormalig Dundee frontman) Dick van Altena heeft toegezegd een aantal nummers met hen mee te zingen, dus we hopen toch stiekem op een soort reünie-sfeertje.

Savannah, dat vorig jaar meerdere DCMA awards in de wacht sleepte, is weer van de partij. Savannah heeft onlangs een nieuwe CD uitgebracht bij het Amerikaanse M.O.D. label, geproduceerd door Grammy winner Billy Yates. Bij het Savannah optreden kunnen we voor het eerst kennis maken met het veelbelovende talent Amber Oost. Wie twijfelt of de jonge generatie nog wel warm loopt voor country, kan gerustgesteld worden.  Dit jonge talent is nog maar 14 jaar oud, maar helemaal gek van country en ze zingt als een volleerde Nashville cat. De DCMA wilde er als een van de eersten bij zijn; het DCMA gala heeft immers een goede traditie hoog  te houden wat het presenteren van jonge talenten betreft. Denk aan Ilse en Waylon, die ooit als beginnende jonge artiesten jaren geleden op het gala speelden en vorig jaar een bezoekje brachten aan het gala (Ilse heeft zelfs nog gespeeld!).

*  Oud gediende Texas Renegade is eveneens op bezoek. TR mag inmiddels met recht de ambassadeur van de Nederlandse (kick ass) country genoemd worden, gezien de vele boekingen die zij krijgen van de grote Europese festivals. Dit belooft weer een spetterende podium act te worden. Het gastoptreden bij TR wordt verzorgd door nieuwkomer Conny Lee. Wie haar niet kent, moet haar texas swing vertolking van het voor een DCMA Award genomineerde nummer “Cowboy Boots or Business Suit” maar eens beluisteren op de OLON CD (gratis voor DCMA leden!).

*  Last but certainly not least, vereert Annita & the Starbombers het gala weer met een bezoek. Deze formatie timmert ook internationaal behoorlijk aan de weg en mocht onlangs zelfs in Las Vegas haar opwachting maken met een optreden op het Viva Las Vegas festival. Annita heeft ons beloofd een swingend honky tonk / rockabilly kwartiertje neer te zetten, die iedereen uit de stoelen zal willen doen gaan. Dat zal zeker gaan lukken met gastmuzikant Joost van Es op viool.

*  (De oplettende lezer heeft gezien dat het er naar uitziet dat we die middag dus over twee absolute wereldklasse violisten beschikken. Wie weet wat voor verrassing zij nog in petto hebben…)

Kortom, het belooft wederom een mooie country middag te worden om zelf te bezoeken of om kado te doen aan een country fan! Het gala vindt plaats op zondagmiddag 12 september a.s. en wordt wederom gehouden in Theater De Lievekamp te Oss (Raadhuislaan 14). Aanvang 15:00.

Kaarten kunt u bestellen door 18 euro (voor leden) of 20 euro (voor niet-leden) per kaart over te maken op rekening 12.37.87.289 ten name van de DCMA onder vermelding van uw naam en adres. Daarnaast kunnen bij de Lievekamp in Oss kaarten worden gekocht. Kaarten kunnen worden gereserveerd door te bellen met 06-44906717.

We hopen u te zien op de 12e september!

Het DCMA bestuur
Tom Ensink
Ton Sandifort
Paul Rietveld