Mart van den Bighelaar is DCMA Showcase van de maand juni.

 

 

 

 

 

 

 

Op 1 juni 2018 verschijnt het eerste nummer van de aankomende EP van The Martial onder de naam ‘Live This Life’. Het nummer is te beluisteren op onder andere YouTube, Spotify en iTunes.

Songwriter en multi-instrumentalist Mart van den Bighelaar is afkomstig uit Breda en is beter bekend onder zijn naam The Martial. Na een succesvolle crowdfunding voor zijn debuut EP eind vorig jaar heeft The Martial het onbekende terrein opgezocht, zowel in zijn persoonlijke leven als in zijn muziek.

Opgegroeid in zowel de stedelijke als plattelandse omgeving van Breda, belichaamt The Martial de natuur van zijn geboorteplaats. Het voorbeeld hiervan is zijn innovatieve aanpak in het combineren van muzikale genres: The Martial creëert een krachtige vermenging van stijlen die het beste kan worden omschreven als Europese country pop.

Naast dat The Martial zich van andere songwriters onderscheidt met een combinatie van Amerikaans-geïnspireerde country en moderne pop, is die onderscheiding ook te zien in zijn eerlijke, positieve houding en de behoefte om te leven in het moment.

Op 31 augustus 2018 wordt de volledige EP gepresenteerd in de Avenue, Breda. Het voorprogramma van deze avond wordt verzorgd door country-, pop- en rockband The Young River.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Avenue.

‘Live This Life’ – The Martial.