Verslag Young Talent Night 2017

DCMA Young Talent Night 2017

Vrijdag 16 juni 2017 vond de eerste editie plaats van de DCMA Young Talent Night. Met dit initiatief wil de DCMA jonge country artiesten een podium bieden om deze doelgroep te stimuleren.
Wat een mooie en bijzondere avond is het geworden en wat is er veel bereikt. Met een flinke dosis gezonde spanning kwamen de acts binnen en na de eerste kennismaking werd al snel met de soundcheck begonnen. Hier werd al duidelijk wat de acts in hun mars hadden en dat de lat tijdens deze theater show hoog lag.

Na een korte inleiding door Dick Bolle (Voorzitter DCMA) werd het eerste deel van het programma gestart. Voor de pauze traden Jill Fisher uit Duitsland, Alicia Geerlings en Jamie Patiwael op, elk met een eigen sound en identiteit.

Jill Fisher had een balans tussen New Country en de Klassieke Country, Alicia Geerlings wist de zaal te pakken met een aantal Alison Kraus nummers en werd bij ‘Sanctuary” door haar vader op gitaar begeleid, en Jamie Patiwael vertolkte eigen nummers afgewisseld met covers begeleid door Nick Jongejan.
Tijdens de pauze kwamen de eerste reacties al bij het bestuur binnen. Men was erg verbaast over het hoge niveau van de acts maar ook de show en geluid kregen een compliment.

Na de pauze was het de beurt aan Jaimy Taylor en Amber Kamminga. Jaimy heeft, net als Jill, een balans tussen New Country en de Klassieke Country en haar laatste twee songs werden begeleid door Arno Mijnten. Amber Kamminga sloot de show met haar band af en liet tijdens “make lots of noise” (Follow Your Arrow – Kacey Musgraves) het publiek mee doen. Ook Amber speelde eigen werk afgewisseld met covers.

De Young Talent Night werd gepresenteerd door Shirley Ann en Eddy Geerlings.
Na afloop was er een Meet & Greet en werden de talenten voorgesteld aan de Nederlandse-, Duitse- en Belgische pers voor een interview en foto sessie. Onder de aanwezige organisatoren was er veel interesse in de acts en wellicht zien we deze in het land weer terugkomen.

Dat de dames graag goed voor de dag wilde komen bleek wel uit de hoeveelheid stijltangen, föhns en beautycases in de dameskleedkamer. Nadat iedereen klaar voor het optreden was werd al snel een jamsessie door de acts in de herenkleedkamer gedaan, nieuwe vriendschappen gesloten en samenwerkingsideeën tussen de verschillende acts voorgesteld.

Buiten het theater bleven de acts ook niet onopgemerkt en is er al ééntje benaderd voor een studio opname.
Al met al kijkt het bestuur van de DCMA terug op een geslaagde avond. Er zijn doelen bereikt en diegene die niet zijn geweest hebben zeker iets gemist en is het een gemiste kans geweest om nieuw Nederlands country talent live in het theater te kunnen zien.

Hoewel de kaartverkoop tegenviel hoopt het bestuur met de Young Talent Night toch een goed initiatief te zijn opgestart om jong talent uit de anonimiteit te halen. Wij hopen dan ook volgend jaar nieuwe talenten met een grote opkomst te mogen verwelkomen en dat het publiek de talenten de steun geven die zij verdienen.